Kindergrime, Bodypaint, Bellypaint, visagie, Haarstyling, Special FX, toneelgrime, Raam en muur beschildering

Welkom bij Bodyart Magic Faces.

Veel gestelde vragen(FAQ)

Kindergrime

Werken jullie met voorbeelden?

Jacklyn en haar team werken zonder voorbeelden en spelen in op iedere kinderwens. Geen schmink is eender, voor ieder kind iets nieuws. Samen iets uitkiezen geeft ons de mogelijkheid het kind te leren kennen en maakt de ervaring persoonlijker.

Hoeveel kinderen schminken jullie in een uur?

Laat ik voorop stellen: wij doen niet aan lopende bandwerk, dat is niet prettig voor het kind en niet prettig voor de artiest. Wat doen wij wel? Wij maken kunstwerken in recordtijd. U moet rekenen op 13-15 kindjes per uur allemaal in een prachtige schmink.

Bieden jullie nog meer aan dan grime?

Ja, wij bieden nog veel meer aan. We doen workshops met kinderen, o.a makeup en grime workshops, maar ook knutsel en andere creatieve workshops. Zo staan we al jaren op de Nekker doe dagen met een aantal workshops waarbij de kinderen hun vaardigheden vergroten. Ook bieden we glittertattoos, temporary tattoos en grazy hair en haarstyling aan. Zie de lijst onder aan de pagina.

Hebben jullie ook een schminkstand?

Ja wij hebben een 3 tal tenten van 3 bij 3 meter die wij op thema aankleden, met verwarming en verlichting.

Moet je voor schminken een diploma hebben?

Nee, schminken is een vrij beroep, je hebt dus geen diploma nodig.Er zijn echter erkende opleidingen die een getuigenschrift of certificaat afgeven en werken met een examen. Dat geeft voor de klant natuurlijk wel extra zekerheid op vakkundigheid.

Dan kan dus iedereen kindergrime aanbieden?

Dat is slechts gedeeltelijk waar. In principe ja, maar in de praktijk vallen kindergrimeurs onder de controle op de cosmetica wet door het FOD. Er zijn dus regels die je moet volgen en lijsten die je moet bijhouden als kindergrimeur. En je kunt gecontroleerd worden op de job. U als klant kunt altijd vragen naar onze FOD-lijst, een handig handvat om na te gaan of u een grimeur inhuurt die comform de Europese hygiëne en veiligheidsregels werkt en uitsluitend materialen gebruikt die zijn goedgekeurd voor de Europese markt.

Kunnen we via jullie ook UV of glow parties boeken?

Helaas niet voor kinderen, Het neonpigment is niet goedgekeurd voor cosmetisch gebruik en mogen we dus niet gebruiken op kinderhuid. Echter zijn er geen gevallen van reactie op dit pigment bekend en daarom doen we dit wel voor volwassenen na toestemming van de ontvanger.

Bieden jullie body marbling aan?

Nee dat bieden wij niet aan omdat wij daarvoor een boete kunnen krijgen. De verf die gebruikt wordt bij de marbling technieken is een handenarbeidverf en valt niet onder de cosmeticawet. Dat de verf non-toxic is betekend alleen dat je er niet aan doodgaat bij inname, het zegt helemaal niets over het gebruik op de huid. Aangezien er pigmenten in worden gebruikt die allergische reacties kunnen veroorzaken bieden wij zeker geen bodymarbling aan.

Bieden jullie ook (zwarte) henna tattoos aan

Nee wij bieden geen henna aan.

Natuurhenna is volkomen veilig maar heeft een uurtje nodig om te drogen.In die tijd kan het op andere bezoekers hun kleding komen en daar gaat henna niet meer uit.Dus wij vinden het voor feesten niet zo geschikt

Zwarte henna is een heel ander verhaal. Aan zwarte henna wordt de stof PPD toegevoegd, wat een uiterst gevaarlijke stof is. In combinatie met de zon zal op de plaats van de hennatattoo na twee weken in 90% van de gevallen een zware blaarvorming ontstaan die uitsluitend met een cortisone cremé behandeld kan worden en na genezing blijft een levenslange allergie voor kleurstoffen achter. (kleding, haarverf etc.).Spreekt voor zich dat we dat niet aanbieden. We bieden echter wel temporary en glittertattoos aan.

Zijn jullie verzekerd?

Wij zijn goed verzekerd.

Is dit je werk?

Ja, dit is mijn hoofdberoep, all round makeup artiest en docente grime.

Doen jullie ook vrijwilligerswerk?

Qua vrijwilligerswerk kiezen we zelf een doel per jaar en houden het daarbij. Tenslotte moet het gas, water en licht ook betaald worden.

Bodypaint

Hoe naakt is een bodypaint?

Zoals u ziet kunnen wij zonder moeite de bodypaint helemaal "niet naakt" maken. Wij gebruiken daarvoor mooie borstbedekking die een eenheid vormt met de paint. Op die manier speelt u helemaal op veilig met deze publiekstrekker.Een string is echter altijd verplicht! Een bikini is ook nog te intergreren.

Kun je over kleding bodypainten?

Over kleding painten is lastig, maar eventueel kunnen wij wel een skinnysuit pre-painten waardoor het model helemaal niet naakt is, maar er alleen naakt uitziet. Dit pak kunt u dan meerdere dagen gebruiken.

Hoe lang duurt het om een bodypaint te creëren

Al deze bodypaints zijn gecreërd binnen 2-4 uur. Wij gebruiken geen airbrush en hebben dus geen elektra nodig!

En als ik extra aankleding wil, kan ik daarvoor ook bij jullie terecht?

Wij kunnen hoofddeksels maken en hebben ibismantels en slepen tot onze beschikking. Ook kunnen wij speciale effecten aanbrengen zoals oortjes en neusjes.

Bieden jullie body marbling aan?

Nee dat bieden wij niet aan omdat wij daarvoor een boete kunnen krijgen. De verf die gebruikt wordt bij de marbling technieken is een handenarbeidverf en valt niet onder de cosmeticawet. Dat de verf non-toxic is betekend alleen dat je er niet aan doodgaat bij inname, het zegt helemaal niets over het gebruik op de huid. Aangezien er pigmenten in worden gebruikt die allergische reacties kunnen veroorzaken bieden wij zeker geen bodymarbling aan.

bellypaint

Laat ik eerst even uw belangrijkste vraag beantwoorden: is bellypainten veilig?

Ja, ik werk uitsluitend met schmink goedgekeurd onder de cosmeticawet. De buikbeschildering is daardoor volkomen veilig voor u en uw kindje.

Hoe veel tijd neemt een bellypaint in beslag?

Het totale proces met fotoshoot duurt ongeveer 3 uur.

Zitten de foto's er bij in?

Ik leg in mijn eigen professionele studio het resultaat meteen voor u vast. U krijgt alle foto's mee op dvd of usb.

Wat kan er zoal getekend worden?

In principe kan ik iedere tekening of foto verwerken tot een bellypaint. Daarbij passen landschapformaten beter op de buik, maar ook veel portretformaten kunnen we aanpassen. Dus zoek niet alleen tussen bestaande bellypaints, wees origineel...alles kan. Ik werk volledig uit de losse hand waardoor de tekening kan worden aangepast aan de bolle buik en omdat ik geen doorslagvel gebruik blijft er geen blauwe tekening achter op de huid.

Moet ik 3 uur blijven staan?

Nee hoor, ik zet de tekening in staande positie op uw buik en dan mag u heerlijk gaan liggen tijdens het inkleuren. Tussendoor kunt u eens opstaan om de benen te strekken en het resultaat in de spiegel te bekijken.

Merkt mijn kindje er iets van?

U zult ervaren dat het ongeboren kindje op mijn penseel gaat reageren alsof het wil zeggen: afblijven, dit is mijn buik. Die interactie maakt het juist iedere keer weer leuk.

Mijn buik is niet zo mooi, wat nu?

Heeft u striae of een "onderbuik", geen vrees, daar zal niets van te zien zijn. Uitsluitend een prachtige bolle buik op de foto!

Wat is de beste periode?

Tussen de 30 en de 37 weken.Na 37 weken hangt de buik lager en verliezen we ruimte.

Waarom is op locatie duurder.

Heel direct gezegd:omdat we niet graag op locatie bellypainten. Het is niet prettig voor het model, want zitten op een normale stoel met veel mensen om zich heen is nu niet echt ontspannend. Vaak is er weinig tijd ingepland en de bellypaint niet voorbereid en daar is het resultaat dan ook naar. En het grootste nadeel is dat er te weinig licht is in 9 op 10 gevallen en de buik te veel samenvouwd op een normale stoel om een goede paint te maken. Wij gaan voor de beste ervaring en de mooiste resultaten en dat lukt nu eenmaal niet op locatie.Dus mocht u toch een bellypaint cadeau willen doen, vraag dan een waardebon aan. Laat de ervaring uniek worden!