FAQ

Kindergrime

Werken jullie met voorbeelden?

Jacklyn en haar team werken zonder voorbeelden en spelen in op iedere kinderwens. Geen schmink is eender, voor ieder kind iets nieuws. Samen iets uitkiezen geeft ons de mogelijkheid het kind te leren kennen en maakt de ervaring persoonlijker maar niet minder snel. Bovendien kunnen we met toenemende drukte snel de ontwerpen aanpassen waardoor de rij sneller kan worden weg gewerkt.

Hoeveel kinderen schminken jullie in een uur?

Laat ik voor op stellen: wij doen niet aan lopende bandwerk, dat is niet prettig voor het kind en niet prettig voor de artiest. Wat doen wij wel? Wij maken kunstwerken in recordtijd. U moet rekenen op 13-15 kindjes per uur allemaal in een prachtige schmink.

Bieden jullie nog meer aan dan grime?

Ja, wij bieden nog veel meer aan. We doen workshops met kinderen, o.a make up en grime workshops, maar ook knutsel en andere creatieve workshops.

Ook bieden we glitter tattoos, temporary tattoos, Hair feathers en unicorn suikerspin aan.

Hebben jullie ook een schminkstand?

Ja wij hebben een 2 tal tenten van 3 bij 3 meter die wij op thema aankleden, met verwarming en verlichting. Dit brengt natuurlijk extra kosten met zich mee, per tent 25 euro.

Moet je voor schminken een diploma hebben?

Nee, schminken is een vrij beroep, je hebt dus geen diploma nodig. Er zijn echter opleidingen die een getuigenschrift of certificaat afgeven en werken met een examen. Dat geeft voor de klant natuurlijk wel extra zekerheid op vakkundigheid. Een voorbeeld daarvan is Whiz Make- up Academy die gerund wordt door onze hoofdartiest Jacklyn.

Dan kan dus iedereen kindergrime aanbieden?

Dat is slechts gedeeltelijk waar. In principe ja, maar in de praktijk moet men zich toch houden aan enkele wettelijke feitjes. Zo wordt je, zodra je betaalde jobs aanneemt, gezien als een professional en mag er door de klant vakkennis verwacht worden. Met andere woorden: men moet niet alleen kunnen schminken maar ook de achterliggende theorie en kennis weten. Daar voldoen veel workshops niet aan. Een echte professional gebruikt dan ook uitsluitend materialen gebruikt die zijn goedgekeurd voor de Europese markt en laat ze niet over datum gaan.

Kunnen we via jullie ook UV of glow parties boeken?

Helaas niet voor kinderen, Het neon pigment is niet goed gekeurd voor cosmetisch gebruik en mogen we dus niet gebruiken op kinderhuid. Echter zijn er geen gevallen van reactie op dit pigment bekend en daarom doen we dit wel voor volwassenen na toestemming van de ontvanger.

Bieden jullie body marbling aan?

Nee dat bieden wij niet aan omdat je daarbij met acryl knutselverf werkt en die valt niet onder de cosmetica wet. Het is bekend dat Acryl verf onschadelijk lijkt, maar toch een opbouw van giftige stoffen in de lever geeft die op den duur problemen kunnen veroorzaken.

Bieden jullie ook (zwarte) henna tattoos aan

Nee wij bieden geen henna aan.

Natuurhenna is volkomen veilig maar heeft een uurtje nodig om te drogen. In die tijd kan het op andere bezoekers hun kleding komen en daar gaat henna niet meer uit. Dus wij vinden het voor feesten niet zo geschikt

Zwarte henna is een heel ander verhaal. Aan zwarte henna wordt de stof PPD toegevoegd, wat een uiterst gevaarlijke stof is. In combinatie met de zon zal op de plaats van de hennatattoo na twee weken in 90% van de gevallen een zware blaarvorming ontstaan die uitsluitend met een cortisone cremé behandeld kan worden en na genezing blijft een levenslange allergie voor kleurstoffen achter. (kleding, haarverf etc.). Spreekt voor zich dat we dat niet aanbieden. We bieden echter wel temporary en glitter tattoos aan.

Zijn jullie verzekerd?

Wij zijn goed verzekerd.

Is dit je werk?

Ja, dit is mijn hoofdberoep, all round makeup artiest en docente grime.

Doen jullie ook vrijwilligers werk?

Nee vrijwilligers werk doen we niet, qua goede doelen kiezen we zelf een doel per jaar en houden het daarbij. Tenslotte moet het gas, water en licht ook betaald worden.

Hoe naakt is een bodypaint?

Zoals u ziet kunnen wij zonder moeite de bodypaint helemaal "niet naakt" maken. Wij gebruiken daarvoor mooie borst bedekking die een eenheid vormt met de paint. Op die manier speelt u helemaal op veilig met deze publiekstrekker.Een string is altijd verplicht! Een bikini is ook nog te verwerken.

Kun je over kleding bodypainten?

Over kleding painten is lastig, maar eventueel kunnen wij wel een skinnysuit pre-painten waardoor het model helemaal niet naakt is, maar er alleen naakt uitziet. Dit pak kunt u dan meerdere dagen gebruiken.

Hoe lang duurt het om een bodypaint te maken

Ik kan eenvoudige bodypaints maken binnen 2-4 uur. Wij gebruiken geen airbrush en hebben dus geen elektra nodig tenzij het koude omstandigheden zijn voor onze kachel!

En als ik extra aankleding wil, kan ik daarvoor ook bij jullie terecht?

Wij kunnen hoofddeksels maken en hebben ibis mantels en slepen tot onze beschikking. Ook kunnen wij speciale effecten aanbrengen zoals oortjes en neusjes.

Laat ik eerst even uw belangrijkste vraag beantwoorden: is bellypainten veilig?

Ja, ik werk uitsluitend met schmink goedgekeurd onder de cosmeticawet. De buik beschildering is daardoor volkomen veilig voor u en uw kindje.

Hoe veel tijd neemt een bellypaint in beslag?

Het totale proces met fotoshoot duurt ongeveer 3 uur.

Zitten de foto's er bij in?

Ik leg in mijn eigen professionele studio het resultaat meteen voor u vast. U krijgt alle foto's mee op dvd of usb.

Wat kan er zoal getekend worden?

In principe kan ik iedere tekening of foto verwerken tot een bellypaint. Daarbij passen landschap formaten beter op de buik, maar ook veel portret formaten kunnen we aanpassen. Bestaande bellypaints na maken doe ik niet in verband met copyright, wees origineel...alles kan. Ik werk volledig uit de losse hand waardoor de tekening kan worden aangepast aan de bolle buik.

Moet ik 3 uur blijven staan?

Nee hoor, ik zet de tekening in staande positie op uw buik en dan mag u heerlijk gaan liggen tijdens het inkleuren. Tussendoor kunt u eens opstaan om de benen te strekken en het resultaat in de spiegel te bekijken.

Merkt mijn kindje er iets van?

U zult ervaren dat het ongeboren kindje op mijn penseel gaat reageren alsof het wil zeggen: afblijven, dit is mijn buik. Die interactie maakt het juist iedere keer weer leuk.

Mijn buik is niet zo mooi, wat nu?

Heeft u striae of een "onderbuik", geen vrees, daar zal niets van te zien zijn. Uitsluitend een prachtige bolle buik op de foto!

Wat is de beste periode?

Tussen de 30 en de 37 weken. Na 37 weken hangt de buik lager en verliezen we ruimte.

Bellypaint je op locatie?

Nee, dat doen we niet meer. Het model praat en lacht met haar gasten waardoor de buik beweegt. Vaak is er weinig tijd ingepland en de bellypaint niet voorbereid en daar is het resultaat dan ook naar. En het grootste nadeel is dat er te weinig licht is in 9 op 10 gevallen en de buik te veel samenvouwt op een normale stoel om een goede paint te maken. Wij gaan voor de beste ervaring en de mooiste resultaten en dat lukt nu eenmaal niet op locatie. Dus mocht u toch een bellypaint cadeau willen doen, vraag dan een waardebon aan. Laat de ervaring uniek, ontspannend en geheel om de zwangere draaien met een schitterend resultaat!

Hoeveel suikerspinnen kunnen jullie maken in een uur?

Afhankelijk van de grootte van de suikerspinnen en of er met 1 of meer kleuren gewerkt word kunnen we rond de 40 suikerspinnen tot 100 kleine per uur draaien.

20 jaar ervaring

Bodyart Magic Faces bestaat sinds 2003 en is inmiddels ruim 20 jaar een begrip binnen de evenementenwereld. In die tijd hebben we heel wat klanten van dienst mogen zijn en leuke samenwerkingen gehad.

Met veel plezier zetten wij dan ook linkjes naar onze gewaardeerde terugkerende klanten, mensen waarmee we samenwerken of waar we onze producten inkopen.

 • https://nl.disney.be
 • https://www.antwerpen.be
 • https://www.zooantwerpen.be
 • https://visit.antwerpen.be/sinksenfoor
 • https://www.hoogstraten.be
 • https://www.animare.eu/nl
 • https://showbird.com
 • http://pyrogen.be
 • https://www.ibs-balloons.com
 • https://www.centrumvooravondonderwijs.be
 • https://be.kryolan.com
 • https://pxpprofessionalcolours.com
 • https://www.elfia.com
 • https://www.caw.be
 • https://www.wijnegem-shop-eat-enjoy.be
 • https://kinepolis.be
 • https://www.mcdonalds.be
 • https://www.turnhout.be
 • https://www.beerse.be
 • https://www.superstar.nl
 • https://jokershop.be